Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

The original espresso since 1901!

Luigi Bezzera, uitvinder van de espressomachine

Eind 1800 was er in de fabrieken van Industrieel Italie een productiviteitsprobleem, welke opgelost werd met koffie. Het duurde echter te lang om de koffie te maken tijdens de pauzemomenten.
 
Een jonge ondernemende Milanese man genaamd Luigi Bezzerra deed precies wat nodig was om het productiviteitsprobleem op te lossen: hij bouwde een machine. Specifiek, de eerste espresso-machine ter wereld, gepatenteerd in 1901 – in staat om zeer geconcentreerde, slokbare drankjes in slechts een halve minuut te maken.
 
Bezzera’s primitieve prototype was essentieel een gesloten metalen tank, voor de helft gevuld met water dat boven een open vlam verwarmd zou worden. Als bijproduct van dit constant verwarmende water, zou er een laag stoom in de bovenste helft van de kamer opbouwen, die toenam met de stijging van de temperatuur. De eerste barista’s zouden vervolgens een kraantje aan de onderkant van de machine losdraaien, waarop een handvat stevig met fijn gemalen koffie zou worden geplaatst. De gepressuriseerde stoom, wanhopig om uit zijn metalen kooi te ontsnappen, zou vervolgens het hete water in de bodem van de reservoir door het bed van koffie duwen en – voila! (of, in het Italiaans, ecco!) – een snel, geconcentreerd klein magisch elixer zou verschijnen.
 
Na drie slokken, waren de fabrieken weer aan het bruisen en zou Luigi Bezzera de geschiedenis ingaan als de uitvinder van espresso.
Generation coffee bezzera Mitica S
Generation coffee bezzera Mitica S 01
Standaard een van de beste!

Dit hoogwaardige product combineert professionele onderdelen en klassieke technologie, zoals de E61 groep, waarmee in enkele seconden uitstekende espresso’s en romige cappuccino’s kunnen worden bereid. Met warmtewisselaar, koperen met mogelijkheid om tegelijkertijd koffie, stoom en water te gebruiken.

€ 1.535,-

Generation coffee bezzera Strega logo
Generation Coffee Bezzera Strega 01
Een hevelgroepmachine voor thuis!

Een traditionele hevelmachine, de Bezzera Strega produceert een uitzonderlijk glad en vol smakende espresso-shot, wat alleen mogelijk is bij het hevel-brouwen van espresso. Als een favoriet van de koffiekenners, maakt de Bezzera Strega een statement in elke omgeving!

€ 1.699,-

Generation Coffee Bezzera Aria R PID LOGO
Generation Coffee Bezzera Aria R PID 01
Maximum Control!

De Bezzera Aria R PID is op alle technische vlakken “maxed out” : dual boiler, PID temperatuurcontroller, stille, krachtige rotatiepomp en bovendien een drukregelaar voor flow control en pressure profiling, allemaal in een gepolijste RVS jas. ook beschikbaar in meerdere kleuren en afwerkingen

Vanaf € 1899,-

Volg ons ook op social media:

Openingstijden (op afspraak)

Maandag:  09.00 – 17.00
Dinsdag:   09.00 – 17.00
Woensdag: 09.00 – 17.00
Donderdag: 09.00 – 17.00
Vrijdag: 09.00 – 17.00
Zaterdag:  09.00 – 17.00
Zondag:   Gesloten